На острові Хортиця урочисто підняли Державний прапор України

23.08.2021 11:20

На острові Хортиця сьогодні урочисто підняли Державний прапор України. Подібний захід у День Державного прапора України став вже традиційним. Однак цього року він став ще більш символічним, адже прапор було піднято на кургані «Єдності», реконструйованому у рамках програми Президента України Володимира Зеленського. В урочистостях взяли участь міський голова Володимир Буряк, представники обласної влади.

Сьогодні Україна відзначає День Державного прапора. Традиційно у цей день урочисті заходи проводяться у всіх регіонах нашої держави. Не стало виключенням і Запоріжжя. Вже традиційно Державний прапор України було піднято на острові Хортиця, який є одним з головних символів нашої держави та її єдності. Однак цього разу захід став ще більш символічним, адже прапор підняли на кургані «Єдності». Нагадаємо, його було реконструйовано у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Для того щоб взяти участь в урочистому піднятті Державного прапора України на острові Хортиця зібрались сотні запоріжців. Серед них представники органів державної влади та місцевого самоврядування, промислових підприємств та різних професій, громадських організацій, національно-культурних товариств, депутати різних рівнів, спортсмени, молодь та інші.

Учасники заходу побачили у прямому ефірі виступ Президента України Володимира Зеленського, який брав участь в урочистостях з нагоди Дня Державного прапора. Вони відбулися в селі Мар’янівка Черкаської області, де спеціально до 30-річчя незалежності нашої держави був створений арт-комплекс «Географічний центр – серце України».

- Ми піднімемо Державний прапор України саме тут – у географічному центрі України. Саме тут б’ється серце України. Це арт-об’єкт, навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області та наш Крим. Це дійсно символ того, що підніматися вгору та бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні в небо одночасно здійматимуться тисячі наших державних прапорів. В усіх регіонах, в усіх містах, по всій Україні та за її межами, – сказав Володимир Зеленський.

Державний прапор України на кургані «Єдності» у Запоріжжі урочисто підняли командир військової частини 3033 Національної гвардії України, полковник Андрій Бєляєв, командир військової частини 2176, полковник Володимир Чепіга, срібний призер Олімпіади з греко-римської боротьби Парвіз Насібов, ліцеїст ліцею «Захисник» Ілля Брика.

До присутніх звернулися керівники області, міський голова Володимир Буряк. Міський голова зазначив, що для кожного українця синьо-жовтий прапор має величезне значення.

- Важливість синьо-жовтого прапора, як одного з головних символів нашої держави, стала особливо зрозумілою тоді, коли українці були вимушені зі зброєю в руках відстоювати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова подякувати всім, хто захищав та захищає Україну. Володимир Буряк також висловив слова вдячності запоріжцям, які своєю працею сприяють розвитку країни та міста.

- Для мене символічно, що сьогоднішній захід проходить на кургані «Єдності», який відновлено у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Впевнений, що курган «Єдності» стане символом України та міста. Так само переконаний, що ще одним символом Запоріжжя стануть нові запорізькі мости, які також активно будуються завдяки підтримці Президента України та програмі «Велике будівництво», - заявив Володимир Буряк.

Міський голова привітав запоріжців зі святом на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»