Запоріжжя відзначило День Незалежності України військовим парадом

24.08.2021 11:00

Сьогодні Україна відзначає 30-у річницю Незалежності. Урочисті заходи відбуваються у всіх регіонах країни. У тому числі і в Запоріжжі. На головному проспекті міста, проспекті Соборному, відбулось урочисте проходження військовослужбовців Запорізького військового гарнізону. Серед тих хто взяв у ньому участь учасники бойових дій в зоні АТО/ООС, багато хто з них отримав державні нагороди.

Одним з головних атрибутів будь-якої незалежної держави є її Збройні сили. Саме вони захищають незалежність та територіальну цілісність країни. Стосується це і Збройних сил України, Національної гвардії України, які вже понад сім років стримують ворога на фронті. Тому символічно, що Запоріжжя відзначило 30-у річницю Незалежності України військовим парадом.

У ньому взяли участь ті, хто є справжньою гордістю Запоріжжя та своєї країни, адже є її справжніми захисниками. Захід відбувся на проспекті Соборному, біля площі Героїв. Окрім урочистого проходження військових тут також було організовано виставку озброєння, військової та спеціальної техніки. Кожен бажаючий міг з ними ознайомитись.

З самого ранку тут почали збиратися запоріжці. Вони прийшли відзначити День Незалежності України та привітати захисників країни зі святом. Серед гостей свята були представники різних поколінь та професій, ветерани АТО/ООС та члени їх сімей. До присутніх звернулися представники влади, які привітали містян та захисників нашої держави з 30-ю річницею Незалежності України, зазначили важливість цього свята для кожного запоріжця.

В урочистому проходженні військовослужбовців Запорізького військового гарнізону проспектом Соборним взяли участь військовослужбовці 55-ї артилерійської бригади «Запорізька Січ». Героїзм її бійців зокрема відзначений стрічкою «За мужність та відвагу» на бойовому прапорі частини. Серед учасників параду і бійці 9-го полку оперативного призначення імені Героя України Богдана Завади Національної гвардії України. З 2014 року ця військова частина бере активну участь у боях на сході України, захищаючи незалежність, суверенітет, територіальну цілісність нашої держави.

Також у заході взяли участь військовослужбовці підрозділу військової служби правопорядку «Сармат», 23 окремої бригади охорони громадського порядку Національної гвардії України, Бердянського прикордонного загону, співробітники Головного управління Національної поліції України у Запорізькій області та патрульної поліції, ГУ ДСНС у Запорізькій області.