У міськвиконкомі обговорили проблемні питання недобудов у Південному мікрорайоні

26.08.2021 13:24

«Запорізький домобудівний комбінат» готовий належно оформити та передати документи, які стосуються проблемних недобудов у Південному мікрорайоні. Про це заявив керівник підприємства Петро Сабашук під час наради, яка пройшла сьогодні під керівництвом міського голови Володимира Буряка. Це має стати важливим кроком у вирішенні існуючої проблеми. Зокрема для визначення варіантів добудови цих будинків, з урахуванням інтересів запоріжців, які вклали кошти в будівництво, а також залучення нового забудовника і так далі.

Ситуацію з недобудованими будинками «Запорізького домобудівного комбінату» розглянули сьогодні на нараді у виконкомі, яка пройшла під керівництвом міського голови Володимира Буряка. У ній взяли участь представники забудовника, міських служб, Фонду молодіжного кредитування, а також мешканців, які вклали кошти у будівництво житлових будинків, однак наразі залишаються без квартир.

Нагадаємо, «Запорізький домобудівний комбінат» мав побудувати п’ять багатоповерхівок у Південному мікрорайоні на вулицях Нагнибіди, Новокузнецькій. Відповідні угоди були укладені у 2017 та 2020 роках. Роботи розпочалися, однак будівництво так і не завершилося. Всі багатоповерхівки знаходяться на різних етапах будівництва. Згідно умов укладених договорів фінансування підрядника, яким є «Запорізький домобудівний комбінат», мало здійснюватися інвестором – зокрема ТОВ «ІБК «Рассвет» та іншими в рамках укладених договорів, у тому числі і покупцями.

За попередній період багато запорізьких сімей внесли кошти на будівництво житла, однак квартири так і не отримали через припинення робіт. Мешканці звернулися до міської влади з проханням втрутитись у ситуацію. За дорученням міського голови Володимира Буряка була створена робоча група, яка вивчала питання та розглядала варіанти вирішення проблеми. Сьогодні відбулось чергове засідання робочої групи, яке пройшло під керівництвом міського голови Володимира Буряка.

Керівник «Запорізького домобудівного комбінату» Петро Сабашук повідомив, що підприємство фактично припинило своє існування, у нього відсутня можливість добудувати житлові будинки. У той же час «Запорізький домобудівний комбінат» висловлює готовність підготувати та передати документи на ці об’єкти, оформити їх для того щоб у подальшому була можливість визначити нового забудовника, інвестора, які завершать ці будинки.

- На разі першим кроком має бути передача документів та оформлення існуючих недобудов. Це може зробити лише «Запорізький домобудівний комбінат. Сьогодні було заявлено, що підприємство готове передати цю документацію. Після отримання документів робоча група має опрацьовувати варіанти добудови цих будинків, залучення нового забудовника, адже домобудівний комбінат роботи завершити не може, - сказав Володимир Буряк.

Також Володимир Буряк доручив створити юридичну групу, яка допомагатиме у вирішенні існуючих правових питань. Вона працюватиме при робочій групі, яка вивчатиме можливості добудови цих будинків.