За півроку у Запоріжжі ліквідували понад 600 стихійних звалищ

27.08.2021 14:15

У першому півріччі цього року у Запоріжжі було ліквідовано понад 600 стихійних звалищ загальною площею 154,3 га. Робота продовжується у другому півріччі. Кошти на ліквідацію стихійних звалищ виділяються з бюджету міста.

Питання боротьби зі стихійними звалищами розглянули сьогодні на засіданні міської комісії з питань поводження з безхазяйними відходами, яке пройшло під керівництвом радника міського голови Валерія Еделєва. Районні адміністрації, інспекція з благоустрою міської ради відзвітували про результати роботи у першому півріччі 2021 року, ситуацію на цей час, плани роботи до кінця року.

Загалом за перші шість місяців цього року у місті було ліквідовано 618 звалищ. З них вивезено тисячі тон сміття. Зокрема у Заводському районі за вказаний період стихійні звалища вивозили на 16 локаціях. У деяких місцях ця робота виконувалася неодноразово. Загалом було вивезено 772 тони сміття. У Дніпровському районі ліквідовано 36 звалищ та вивезено півтори тисячі тон сміття.

Продовжується роз’яснювальна робота серед населення щодо недопущення створення стихійних звалищ. На найбільш проблемних ділянках встановлюються інформаційні щити. Складаються адміністративні протоколи за порушення правил благоустрою та створення таких звалищ. Проблема однак залишається, адже вже через деякий час після ліквідації звалища часто знову виникають на тому ж місці.

Керівники кількох районів зазначили, що для продовження робіт до кінця року необхідне додаткове фінансування. Кошти можна виділити лише на сесії міської ради. Якщо це не буде зроблено то роботи з ліквідації стихійних звалищ можуть зупинитися.