У дитячо-юнацької футбольної школи «Металург» розпочинається новий футбольний сезон

30.08.2021 19:45

У міській дитячо-юнацькій футбольній школі «Металург» розпочинається новий футбольний сезон. Зараз у ній займаються близько півтори тисячі запорізьких дітей. Зазначимо, місто не лише утримує школу, а і приділяє увагу її розвитку. Зокрема цього року тут реконструювали чергове футбольне поле, продовжується ремонт спортивного залу. Зі стартом футбольного сезону тренерів та юних футболістів привітав міський голова Володимир Буряк. Захід відбувся на території футбольної школи на вул. 12 Квітня.

У 2016 році дитяча футбольна школа «Металург», вихованцями якої були багато гравців збірної України, опинилася на межі зникнення. Нагадаємо, припинив існування футбольний клуб «Металург», який належав приватному власнику. Могла зникнути з футбольної карти України і футбольна школа, адже вона входила до складу клубу. Завдяки втручанню міського голови Володимира Буряка школу вдалося зберегти. У результаті у 2016 році рішенням сесії міської ради було створено міську комунальну ДЮСШ «Металург».

Сьогодні у ДЮСШ «Металург» розпочинається новий футбольний сезон. Керівництво школи зібрало вихованців та тренерів для того щоб привітати їх з цією подією. Презентували і ще одне сучасне футбольне поле, яке було реконструйоване нещодавно. Міський голова Володимир Буряк також приїхав до футбольної школи обговорити з її керівництвом плани подальшого розвитку, поспілкуватися з тренерами та вихованцями ДЮСШ «Металург». Взяв участь у заході і колишній вихованець школи "Металург" Валерій Лучкевич, який зараз грає за "СК Дніпро-1". 

- Свого часу ми прийняли рішення зберегти ДЮСШ «Металург» для того, щоб діти могли й далі займатися улюбленим видом спорту. Дивлячись сьогодні на вас, я розумію, що ми вчинили правильно. Мені приємно спостерігати за розвитком школи. Впевнений, що через роки багато вихованців нашої футбольної школи будуть виступати не лише в українських, а і в ведучих європейських клубах , - зазначив Володимир Буряк.

За цей період, завдяки підтримці з боку міста, дитяча футбольна школа активно розвивалася. Достатньо сказати, що кількість вихованців у ній зросла з 650 до приблизно півтори тисячі. Покращується матеріально-технічна база школи. На вул. 12 Квітня за кілька років реконструювали чотири футбольних поля. Цього року відновили ще одне футбольне поле, вже п’яте. Минулого року місто викупило майно колишньої приватної футбольної школи, розташоване на вул. 12 Квітня, а також технічні приміщення на тренувальній базі на Великому Лузі.

- Місто й надалі буде підтримувати ДЮСШ «Металург», створювати належні умови для занять футболом. Далі все залежить від вас – вашого бажання, наполегливості під час тренувань. Вітаю вас із початком нового навчального року та футбольного сезону, - сказав Володимир Буряк юним футболістам.

Зазначимо, загалом місто фінансує двадцять міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У тому числі і ДЮСШ «Металург». У них займаються спортом тисячі юних запоріжців.