Запорізькі освітяни обговорили питання, які стосуються початку нового навчального року

31.08.2021 11:55

1 вересня розпочинається новий навчальний рік. Традиційно 31 серпня, напередодні старту нового навчального року, у кіноконцертному залі ім. Довженка відбулась нарада керівників шкіл, дитячих садків, позашкільних навчальних закладів міста. Обговорили підсумки роботи освітньої галузі за минулий навчальний рік та плани на навчальний рік 2021-2022 років. У нараді взяв участь міський голова Володимир Буряк, який привітав освітян з початком нового навчального року, зупинився на головних викликах, з якими навчальні заклади зустрілись минулого року.

У Запоріжжі нараховується 119 шкіл, 144 заклади дошкільної освіти, 13 закладів позашкільної освіти. На даний момент освітня галузь готова до початку нового навчального року. З 1 вересня всі школи мають запрацювати в очному режимі, але подальша їх робота буде залежати від епідемічної ситуації як в окремих навчальних закладах, так і в місті загалом. Тому зараз дуже важливо кожному дотримуватись карантинних обмежень, велике значення має і вакцинація, яка активно проводиться у місті.

- Минулий навчальний рік був справжнім випробуванням для галузі освіти. Ці випробування стосувалися не лише учнів, батьків, а і педагогів. І ви ці випробування, цей виклик з честю витримали. У тому числі і за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Коли бачиш учнів які здобули найвищі бали розумієш, що школи працюють, розуміють куди рухатися далі, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що запорізькі школи довели, що вони найкращі. У тому числі і за результатами участі в Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти», де взяли 11 золотих, 3 срібних та 2 бронзові медалі.

Кращі колективи шкіл сьогодні були нагороджені Подяками міського голови. Серед них 11 запорізьких шкіл в яких підготували випускників, які змогли отримати 200 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, 6 колективів шкіл, які досягли найкращих показників за результатами Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України та інші.

- Саме ви закладаєте фундамент знань, які потрібні будуть дітям у дорослому житті. Однак головне, що ви не лише вчителі, а і справжні вихователі. Вдячний вам за роботу, за ставлення до своєї справи, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова висловив сподівання, що ситуація у Запорізькій міській раді не вплине на сферу освіти і вже 3 вересня депутати прийдуть на сесію та приймуть необхідні рішення, у тому числі і ті які стосуються освітньої галузі.