Запорожці віддають данину пам'яті героям-визволителям міста

10.10.2017 16:53

В обласному центрі стартувала низка заходів, приурочених 74-й річниці визволення міста від нацистських загарбників. У всіх районах Запоріжжя проводяться мітинги-реквієми, урочисті заходи та неформальні зустрічі з ветеранами.

Сьогодні в Вознесенівському районі відбувся мітинг біля пам'ятника воїнам-авіаторам, які воювали в небі Запоріжжя під час Другої світової війни.

На мітинг прийшли представники районної влади, депутати, школярі, студенти, учасники АТО. Почесні гості заходу - ветерани і учасники визволення Запоріжжя. На їхню адресу лунали слова подяки та побажання довгих років життя.

- Сьогодні ми вшановуємо великий подвиг визволителів запорізької землі і міста Запоріжжя. Щирі слова подяки вам - ветерани - за те, що відстояли свободу для майбутніх поколінь. Ми шанували, шануємо, і будемо шанувати ратний подвиг дідів і прадідів. Неоціненні подвиги і тих, кого вже з нами немає. Також особливі слова подяки сьогоднішнім героям захисникам України за самовіддачу і любов до Батьківщини, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Андрій Звегінцев.

За традицією учасники мітингу поклали квіти до пам'ятника воїнам-авіаторам, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.