Запорізькі підприємці увійдуть до робочої групи, яку створять за пропозицією міського голови

02.09.2021 13:55

У Запоріжжі буде створена робоча група, до складу якої увійдуть представники запорізьких підприємців. Робоча група збиратиметься регулярно за участю міського голови, зможе розглядати та вирішувати питання, які важливі для малого та середнього бізнесу. Таку пропозицію сьогодні зробив міський голова Володимир Буряк під час зустрічі з запорізькими підприємцями.

Цього року в Україні День підприємця відзначають 5 вересня. Напередодні свята представників малого та середнього бізнесу привітав міський голова Володимир Буряк. Кращих підприємців нагородили Подяками виконавчого комітету Запорізької міської ради. Серед нагороджених представники ресторанного, готельного, туристичного бізнесу, виробники хлібобулочних виробів та інші. Урочистий захід прийшов у міськвиконкомі.

Володимир Буряк відзначив, що сьогодні малий та середній бізнес є важливою складовою економіки Запоріжжя. Зазначимо, малий та середній бізнес забезпечує роботою майже 130 тисяч запоріжців. Близько 70% міського бюджету формується за рахунок надходжень від малого та середнього бізнесу. Міський голова подякував підприємцям за їх роботу. 

- Хочу подякувати за вашу роботу, за створення нових робочих місць, зусилля, які спрямовані на розвиток бізнесу. Адже чим більше людей працює, тим більше надходжень отримує міський бюджет, а місто додаткові можливості для реалізації важливих проєктів та програм, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що в останнім часом малий та середній бізнес зустрівся з багатьма викликами. У тому числі в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції. У підприємців є багато питань, які потребують вирішення. Вони стосуються оподаткування, тарифів на комунальні послуги, оренди землі, електропостачання та іншого. Не всі їх можна вирішити на місцевому рівні, але міська влада готова допомагати бізнесу у вирішенні цих питань, зацікавлена у прямому діалозі та співпраці з підприємцями.

Володимир Буряк наголосив, що малий та середній бізнес, навіть у таких складних умовах, продовжує розвиватись та змінюватись. Постійно виникають питання, які потребують вирішення, розгляду на рівні міста. Зрозуміло, що на подібні ситуації необхідно реагувати якомога оперативніше.

- Сьогодні на цій зустрічі присутні підприємці, які є лідерами у своїй сфері, користуються авторитетом серед представників малого та середнього бізнесу. Тому пропоную вам визначити представників та створити робочу групу. Вона зможе регулярно збиратися за моєї участі та спільно розглядати питання, які потребують вирішення, - заявив Володимир Буряк.  

Учасники зустрічі підтримали таку пропозицію. Запропоновану робочу групу планується створити вже найближчим часом. Міський голова висловив упевненість, що така співпраця піде на користь Запоріжжю, малий та середній бізнес зможе брати активнішу участь у житті міста.