У Шевченківському районі Запоріжжя замінюють аварійну ділянку водоводу

02.09.2021 15:40

Водопровід розташований у Шевченківському районі Запоріжжя та проходить по зеленій зоні вздовж проїжджої частини вул. Базової. Він забезпечує питною водою близько 5 тисяч мешканців Військового містечка, школи, дитячі садки та підприємства у промисловій зоні, що прилягає до вул. Базової.

Сталевий водопровід побудовано у 1965 році, та за 56 років експлуатації він значно зносився. До того ж деякі ділянки труби часто підтоплюються ґрунтовими водами, інтенсивність яких останнім часом значно збільшилася. Як наслідок – регулярні аварійні пориви. На період ліквідації аварій доводилося знижувати або припиняти подачу води абонентам. Окрім того, витоки на водоводі могли призвести до вимивання ґрунту під проїжджою частиною дороги з інтенсивним рухом, а в зимовий час - до утворення ожеледі на дорозі.

Щоб зменшити кількість аварій, спеціалісти ремонтно-будівельного цеху комунального підприємства «Водоканал» виконують заміну найбільш аварійної ділянки водопроводу Ду-500мм довжиною 400 п. м. Роботи проводять методом санації – без пошкодження асфальтового покриття. Сталевий водопровід замінюють поліетиленовою трубою діаметром 355 мм, що дасть можливість експлуатувати дану ділянку понад 50 років.

Станом на сьогодні триває зварювання поліетиленових труб під санацію. Також виконано земляні роботи для влаштування технологічних котлованів та тимчасового водопроводу для забезпечення питною водою всіх споживачів на період планових ремонтних робіт.