Концерн МТМ проводить ремонтні роботи в Комунарському районі та готується до зими

03.09.2021 16:20

Вчора, 2 вересня, почалися ремонтні роботи на Набережній магістралі в районі заводу «АвтоЗАЗ». Тут замінюють труби гарячого водопостачання та опалення на ділянці, яка постачає теплом Південний мікрорайон. Роботи проводять силами концерну «Міські теплові мережі». Заміну мереж виконують в рамках підготовки до опалювального сезону.

До початку робіт підготували ділянку, зняли верхній шар землі і бетонні плити, які закривали трубопровід. За словами робітників, процес заміни набагато полегшувало те, що на території немає житлових будинків – тільки промзона.

Сьогодні за допомогою спеціальної техніки почалося укладання нових сучасних труб, які за словами працівників концерну «МТМ», прослужать не один десяток років та істотно знизять загрозу поривів.

Всього станом на 2 вересня до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років підготовлено:

  • 51 з 61 котельні, що складає 82 % від плану;
  • 48  з 52 центральних теплових пунктів, що складає 92%  від плану.

А також виконано:

  • заміну теплових мереж 17,36 км із 21,88 км  (в однотрубному обчисленні), що складає 80 %;
  • заміну 2 котлів, що складає 100% від плану;
  • гідравлічні випробування теплових мереж (в двотрубному обчисленні) протяжністю 761,114 км, що складає 100% від плану.

Концерн «МТМ» продовжує планову підготовку об'єктів теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період  і організацію  експлуатації теплових установок та мереж, їх ремонт для забезпечення надійної і економічної роботи, безпеки праці, пожежної та екологічної безпеки – відповідно до вимог нормативних документів.