Відбулась позачергова сесія Запорізької міської ради

03.09.2021 17:20

Згідно з рішенням Запорізької міської ради, яке було прийняте сьогодні на позачерговій сесії, Анатолія Куртєва визнано таким, що пройшов спеціальну перевірку НАЗК, яка передбачена антикорупційним законодавством. У зв’язку з цим розпорядження про дострокове припинення його повноважень має бути скасоване.

Сьогодні відбулась позачергова сесія Запорізької міської ради, яка пройшла під головуванням міського голови Володимира Буряка. До порядку денного було внесено один проєкт рішення – «Про секретаря Запорізької міської ради».

У рішенні зазначалося, що розглянувши висновок постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції від 3 вересня, Запорізька міська рада вирішила вважати Анатолія Куртєва таким, що пройшов спеціальну перевірку щодо претендента на посаду секретаря Запорізької міської ради. Виходячи з цього, розпорядження про дострокове припинення повноважень та звільнення Анатолія Куртєва з посади секретаря міської ради має бути скасоване. Депутати міської ради підтримали відповідне рішення.

Рішення міської ради прийняте у зв’язку з надходженням додаткових пояснень та матеріалів, які містяться у заяві Анатолія Куртєва щодо проведення повторного розгляду результатів спеціальної перевірки та згідно висновків постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції та департаменту правового забезпечення міської ради.

Депутатська комісія з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції розглянула додаткові матеріали та пояснення і зробила висновки, керуючись якими було підготовлене та прийняте відповідне рішення міської ради.