У Запоріжжі вшосте обиратимуть кращого опікуна року

09.09.2021 15:15

Минулоріч на участь у конкурсі подала заявки 41 родина, цього разу їх кількість зросла до 45. Мета проєкту – підтримка опікунських та прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу, розкриття батьківського та педагогічного потенціалу, організація спільного дозвілля, а також налагодження емоційного зв’язку між батьками й дітьми.

Загалом за роки свого існування конкурс знайшов чимало прихильників й об’єднав більше 200 родин. Сьогодні, 9 вересня, на презентації в малій залі міськради представники конкурсної комісії розповіли про особливості проведення цьогорічних змагань.

- Конкурс перезавантажений і проходитиме в іншому форматі. Якщо п’ять років поспіль ми розподіляли учасників на творчих, спортивних, окремо створювалася соціальна реклама, то зараз об’єднали всі три номінації. Тобто наші родини братимуть участь і в спортивних, і в творчих змаганнях, а також у створенні резюме-відеороликів, у яких розповідатимуть, чому саме вони гідні звання кращого опікуна року, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міськради Наталя Сиворакша.

Представники конкурсної комісії ознайомили присутніх з усіма етапами конкурсу. Прийом заявок тривав до 1 вересня. 

Сьогодні також переглянули відеовізитівки, надіслані конкурсантами, хронометраж кожної до 1 хв. Всі учасники отримали бали від 1 до 5. Вже наступного тижня – 17 вересня – відбудеться спортивна естафета, в якій конкурсанти змагатимуться всією родиною, 20-21 вересня – демонстрація творчих умінь родини. Крім того, з 15 по 22 вересня триватиме голосування за Гран-прі на сторінці служби (управління) у справах дітей міської ради у Фейсбуці.

Гала-концерт конкурсу і нагородження проведуть до Дня усиновлення – 30 вересня - в Міському палаці дитячої та юнацької творчості. За традицією переможці та лауреати конкурсу отримають цінні подарунки – побутову техніку. Також цього року підготували окремі призи й для дітей – смартфони, фітнес-трекери, навушники та портативні колонки.