Запорізькі аудитори за 8 місяців відшкодували бюджету понад 78 мільйонів гривень

10.09.2021 12:15

Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області за вісім місяців 2021 року забезпечили відшкодування порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 78 млн грн. Усього ж з початку року встановлено фінансових порушень на суму 138 млн грн.

Керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 49 управлінських рішень та виконали 16 пропозицій за результатами державних фінансових аудитів.

З метою забезпечення повного відшкодування виявлених втрат аудитори передали до правоохоронних органів матеріали 23 заходів державного фінансового контролю, за якими розпочато 17 досудових розслідувань, вручено 6 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за переданими матеріалами заходів контролю та вручено 9 повідомлень за результатами участі у перевірках правоохоронних органів.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 60 осіб, до дисциплінарної – 13. До підприємств, установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення, в 10 випадках застосований такий захід впливу як зупинення операцій з бюджетними коштами, у одному випадку зменшено бюджетні призначення, у 5 випадках попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою усунути порушення.

Повернуто одержувачами бюджетні кошти, використані не за цільовим призначенням, на суму 1529 тис. грн.

Запоріжці, які цікавляться роботою державного аудитора, мають спеціальність, пов’язану з економікою, можуть влитися до колективу Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області: оголошено конкурс на зайняття вакантних посад. Документи можна подати до 24 вересня поточного року.

Додаткову інформацію з питань проведення конкурсу можна отримати в Управлінні (м. Запоріжжя, вул. Перемоги,129), за тел. (097) 923 86 01, (093) 273 49 00, електронною адресою 040800@dasu.gov.ua та на сайті за посиланням https://zp.dasu.gov.ua/ua/plugins/userPages/37.