Володимир Буряк: «Без подвигу наших солдатів і волонтерів у Запоріжжя не було б ніякого розвитку»

10.10.2017 17:00

У 2014 році в нашій країні був заснований День захисника України, який щорічно відзначають 14 жовтня. Символічно, що про заснування цього свята Президент України Петро Порошенко повідомив в 2014 році на острові Хортиця.

Сьогодні в концертному залі імені Глінки відбулися урочисті збори, присвячені Дню захисника України. На свято запросили військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, учасників АТО, волонтерів, працівників ГУ ГСЧС України в Запорізькій області.

Зі святом учасників заходу привітали представники обласної та міської влади, релігійних конфесій.

- У нас є свято - День захисника України. Це свято захисників своєї Батьківщини, своєї сім'ї, свого дому. Без подвигу наших солдатів, волонтерів у Запоріжжя б не було ніякого розвитку, - сказав міський голова Володимир Буряк.

Міський голова висловив впевненість, що сьогодні кожен запоріжець на своєму місці буде продовжувати робити все для того, щоб Україна розвивалася, залишалася вільною і незалежною країною.

Медалями, Подяками, Почесними грамотами Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради були нагороджені військовослужбовці 55-ї окремої артилерійської бригади, волонтери, учасники АТО, представники військових комісаріатів та інші.

 

В рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення, яка фінансується з бюджету міста, передбачено низку заходів, спрямованих на соціальний захист учасників антитерористичної операції і членів сімей загиблих під час участі в АТО.

Напередодні Дня захисника України управлінням соціального захисту населення міської ради проведено виплату адресної цільової допомоги інвалідам війни - учасникам антитерористичної операції, які перебувають на обліку в управліннях праці та соціального захисту населення по районах. Допомогу отримують 97 інвалідів війни - учасників АТО. У 2017 році розмір матеріальної допомоги збільшено до 1000 гривень.

Напередодні Дня захисника України 106 членів сімей загиблих в антитерористичній операції отримали цільову матеріальну допомогу. Розмір допомоги становить 3600 гривень, яка виплачується два рази на рік по 1800 гривень.

Для членів сімей загиблих в антитерористичній операції програмою так само передбачено надання допомоги на відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги в розмірі 50% знижки оплати в межах норм споживання.

У цьому році 30 неповнолітніх дітей, які мають статус члена сім'ї загиблого в АТО, отримали одноразову матеріальну допомогу в розмірі 1000 гривень. Даний вид допомоги передбачений в програмі з 2016 року, виплата проводиться до Міжнародного дня захисту дітей.

Триває виплата одноразової допомоги учасникам антитерористичної операції, які отримали статус учасника бойових дій АТО, інваліда війни. Цього року цю допомогу в розмірі 3000 гривень отримали 633 людини.