У Запоріжжі провели нараду з перевізниками

13.09.2021 16:25

Після інциденту на автобусному маршруті №85, який стався 10 вересня, у Запорізькому міському управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку відбулась нарада з перевізниками. Представникам компаній нагадали про правила поводження з пасажирами і необхідність дотримуватися порядку пільгового проїзду громадян.

Нагадаємо, 10 вересня на автобусному маршруті №85 о 9:50 водій автобуса на зупинці «Лікарня» завдав пенсіонеру тілесних ушкоджень, відмовив йому в пільговому проїзді. Після інциденту міський голова Запоріжжя Володимир Буряк доручив профільному управлінню розібратися в конфлікті, ретельно перевірити фірму-фігуранта і покарати винних.

В результаті - водій автобусного маршруту №85 був звільнений. На підприємство-перевізник ТОВ «Правекстар» накладено максимальний штраф за порушення договору в розмірі 10 тисяч гривень. Також місто розірве з даним підприємством договір на обслуговування маршруту №85. За інформацією управління транспорту, найближчим часом буде оголошений новий конкурс для фірм-перевізників.

У ході сьогоднішньої наради в управлінні з питань транспортного забезпечення автоперевізникам нагадали про необхідність дотримуватися зобов'язань, прописаних в договорі. В тому числі про необхідність забезпечувати пільгову категорію населення безкоштовним проїздом. В іншому випадку винні будуть притягнуті до відповідальності.