У Запоріжжі вп’яте відбудеться Міжнародний кінофестиваль ZIFF

14.09.2021 12:45

З 17 по 19 вересня мешканці та гості міста зможуть відвідати покази короткометражних фільмів української та міжнародної програми, подивитися фільми поза конкурсною програмою, створені в Україні в 2020-2021 роках, відвідати майстер-класи від професіоналів української кінематографії, поспілкуватися з кіномитцями та, звісно, гарно провести час у компанії поціновувачів кіно.

Запорізький кінофестиваль — це унікальний спосіб інтегрувати прихильників кіно в єдиний фестивальний простір, налагодити діалог та комунікацію всередині культурного простору кіно.

Традиційно члени журі визначать переможців у 7-ми номінаціях:

  • найкращий український анімаційний фільм;
  • найкращий міжнародний анімаційний фільм;
  • найкращий український документальний фільм;
  • найкращий міжнародний документальний фільм;
  • найкращий український ігровий фільм;
  • найкращий міжнародний ігровий фільм;
  • найкращий відеоролик конкурсу VERTICAL.

Переможця у номінації «Приз глядацьких симпатій» визначатимуть відвідувачі. Протягом 3-х днів заходу кожен глядач зможе висловити свої думки, погляди, вподобання.

Кінофестиваль - це не тільки покази фільмів, спілкування, але й освітні можливості для кожного. Цього року за доброю традицією відвідувачам знову запропоновані цікаві освітні семінари від гостей фестивалю – майстер-класи з режисури, продюсування тощо. А також неймовірна екскурсія - провідний екскурсовод міста ознайомить з фільмами, які знімались у Запоріжжі.

Щороку під час фестивалю пропонується насичена позаконкурсна програма повнометражних фільмів. Зазвичай це довгоочікувані українські прем’єри, їх презентують режисери, сценаристи, актори. Цього року, до речі, це будуть головні вітчизняні релізи 2020-2021 років.

Програма Запорізького кінофестивалю ZIFF складена таким чином, щоб глядачі встигли подивитися максимум фільмів конкурсної та позаконкурсної програми. Захід проходитиме у кіноконцертному залі ім. Довженка.