В Олександрівському районі пройшла толока за участю студентської молоді

14.09.2021 15:45

Сьогодні, 14 вересня, в Олександрівському районі відбулася толока за участю студентів фахового коледжу бізнесу та харчових технологій Запорізького національного університету. Загалом, до участі у заході долучилися близько 20 осіб, разом прибрали сміття вздовж річки Суха Московка, яка протікає поблизу парку Перемоги в Олександрівському районі.

Як розповів голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий, такі акції, за участю студентської молоді, в районі проходять не вперше.

- У нас кілька таких локацій вздовж річок Суха та Мокра Московка, ми залучаємо громадські організації, студентів. Дякуємо їм за те, що вони відгукнулися на наше прохання і сьогодні ми прибираємо вулицю Козачу, вздовж річки Суха Московка. Це так звана «біла пляма», яку прибираємо разом з підрядними організаціями і запрошуємо долучатися всіх небайдужих, - зазначив голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

Представники райадміністрації забезпечили молодь необхідним інвентарем – рукавичками та пакетами для збору сміття. Попередньо біля стін коледжу студенти пройшли інструктаж, а далі вже вирушили безпосередньо на місце проведення толоки, щоб прибрати зелену зону поблизу річки Суха Московка – від вулиці Яценка до Набережної магістралі.

- Такі заходи з виховання молоді в аспекті екологічної безпеки, здоров’я проводимо щороку і кожного разу констатуємо зростання кількості учасників. Ми зараз всі потерпаємо від змін навколишнього середовища, які, на жаль, спровоковані техногенною діяльністю самої людини. Аби наша молодь усвідомлювала необхідність збереження навколишнього середовища в тому стані, в якому ми могли б гідно передати його наступним поколінням, проводимо таку виховну роботу, - розповів директор фахового коледжу бізнесу та харчових технологій Запорізького національного університету Олександр Олійник.

У підсумку акції районна адміністрація з залученням підрядної організації забезпечила вивіз зібраного сміття.