У Запоріжжі посилили перевірки громадського транспорту

16.09.2021 16:15

Рейди у міському громадському транспорті проводилися і раніше. Однак після скандалу з пенсіонером у маршрутному таксі №85 міський голова Володимир Буряк доручив профільному управлінню зробити частішими перевірки перевізників. Зокрема особливу увагу представники робочої групи звертають на те, наскільки охоче водії маршрутних таксі надають послугу пільговим пасажирам.

Рейди за участю поліції, представників управління з питань транспортного забезпечення та Укртрансбезпеки в Запоріжжі проводяться регулярно. В ході перевірок оцінюють технічне оснащення пасажирського автобуса, звертають увагу на стан водія і його водійські права. Однак тепер додатково представники робочої групи перевірятимуть перевізників на сумлінність у обслуговуванні пільговиків. Для цього нарощують інтенсивність перевірок - тепер їх будуть проводити частіше і ретельніше. Також трохи змінюють підхід у перевірках - тепер вони можуть проходити у вигляді експерименту з залученням пільгового пасажира.

За словами фахівців, навіть до інциденту з пенсіонером на 85-му маршруті до управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку регулярно надходили скарги, в яких пасажири нарікали на хамське ставлення водіїв та їх постійні відмови надати пільгове місце.

- Будемо уважно перевіряти всі маршрути без винятку. Рейди будуть проходити без попереднього повідомлення, на регулярній основі, в різний час. Також будемо звертати ще більшу увагу на скарги пасажирів. Хамство, відмова у пільговому проїзді - все це серйозні порушення договору з містом. Якщо ми й далі будемо їх виявляти, заходи будуть суворими. Так, якщо порушення одиничне - то це штраф на підприємство і адмінпротокол на водія. Але якщо простежимо тенденцію в порушеннях кожного конкретного підприємства, то з такими перевізниками місто буде розривати всі договірні відносини, - розповів заступник начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Михайло Скороходов.