У Запоріжжі вшосте обирають кращого опікуна року

17.09.2021 14:00

Цього року в конкурсі бере участь 45 сімей. Мета проєкту - підтримати опікунські та прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, розкрити батьківський та педагогічний потенціал, організувати спільне дозвілля, а також налагодити емоційний зв'язок між батьками та дітьми. Сьогодні відбувся один з етапів конкурсу - спортивна естафета на футбольному полі міської дитячої футбольної школи «Металург».

За роки свого існування конкурс на кращого опікуна знайшов чимало прихильників і об'єднав понад 200 сімей. Сьогодні, 17 вересня, учасники цього року пройшли другий етап відбору, де вони мали проявити свої творчі і спортивні навички, продемонструвати роботу в команді. За словами організаторів, ці спортивні естафети більше орієнтовані на розвагу і творчість, щоб створити сім'ям позитивний настрій і ще більше згуртувати учасників. Серед завдань сьогоднішнього дня - баскетбол, спортивні імпровізації, теніс.

- Цього року конкурс перезавантажений і проходить в іншому форматі. Якщо п'ять років поспіль ми розподіляли учасників на творчих, спортивних, окремо створювалася соціальна реклама, то зараз об'єднали всі три номінації. Тобто наші родини тепер беруть участь і в спортивних, і в творчих змаганнях, а також у створенні резюме-відеороликів, в яких розкажуть, чому вони гідні звання кращого опікуна року, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міськради Наталія Сиворакша.

Головна умова кожного етапу конкурсу - це спільна участь опікуна і дитини. Роботу кожної команди оцінює журі. За кожен етап сім'я отримує бали від 1 до 5. За результатами сьогоднішнього дня визначать, хто пройде до наступного етапу змагань. І вже 20-21 вересня родини-півфіналісти продемонструють свої творчі вміння.

Крім того, з 15 по 22 вересня буде проходити голосування за Гран-прі на сторінці служби (управління) у справах дітей міської ради в Фейсбуці.

Гала-концерт конкурсу і нагородження проведуть до Дня усиновлення - 30 вересня - в міському Палаці дитячої та юнацької творчості. За традицією переможці та лауреати конкурсу отримають цінні подарунки - побутову техніку. Також цього року підготували окремі призи і для дітей - смартфони, фітнес-трекери, навушники і портативні колонки.