Парк Трудової слави оновлюється та готується до зустрічі Дня міста

11.10.2017 12:43

Парк Трудової Слави - улюблене місце відпочинку запорожців. У дні підготовки до святкування Дня міста і Дня визволення Запоріжжя та Дня захисника тут проводиться комплекс заходів з благоустрою території, будівництва й ремонту об'єктів інфраструктури.

Як розповів голова Вознесенівської районної адміністрації Андрій Звегінцев, за дорученням міського голови Володимира Буряка була розроблена нова програма утримання і реконструкції парку Трудової Слави. Вже встановлена «Алея випускників», виконана реконструкція пам'ятника воїнам, загиблим в Афганістані та інших локальних війнах.

Сьогодні біля пам'ятного комплексу учасники організації Спілки ветеранів Афганістану та інших локальних воєн висадили квіти у вигляді символічного «вічного вогню».

- Реконструкція пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам - це лише складова частина комплексу робіт з реконструкції парку Трудової Слави. Пам'ятник був встановлений в 1995 році, і з моменту відкриття ніяких робіт з його реконструкції не проводилося. Більш того, під час будівництва було допущено низку помилок, що призвело до появи корозії на самих скульптурах, був деформований майданчик перед ними. При розробці проекту були враховані всі зауваження і побажання учасників локальних війн, - розповів Андрій Звегінцев.

В ході реконструкції була зменшена площа самого монумента, зроблено перепоховання землі з могил загиблих в Афганістані (її уклали в капсулу), встановлені вазони для квітів, замінена плитка в основі пам'ятника, виконана реконструкція скульптур, вирівняні стели з заміною табличок на них, встановлено додаткове освітлення .

Комплексна програма реконструкції парку Трудової Слави включає реконструкцію ділянки дороги по вул. Південноукраїнській зі створенням «паркувальних кишень», ремонт тротуарів, благоустрій зеленої зони, реконструкцію громадського туалету, в якому передбачені кабінки для людей з обмеженими можливостями та інше. Також готується проект реконструкції другої частини парку. У 2018 році на місці старого фонтану планується облаштувати амфітеатр, де виступатимуть дитячі творчі колективи.

Нагадаємо, що 14 жовтня в парку Трудової слави пройдуть заходи, присвячені святкуванню Дня городу та Дня захисника. О 12.00 тут почне роботу виставка ретро-автомобілів і бойової техніки, а о 18.00 розпочнеться концерт за участю запорізьких артистів і групи ONUKA.