У Запоріжжі триває вакцинація освітян від COVID-19

21.09.2021 15:35

Для того, щоб у разі погіршення епідемічної ситуації запорізькі заклади освіти могли працювати у режимі офлайн і не переходити на дистанційне навчання, згідно з постановою Кабміну 80% педагогів мають бути щеплені від коронавірусу. На сьогодні пройшли вакцинацію близько половини.

Як розповів директор департаменту освіти і науки Запорізької міськради Станіслав Романчук під час відвідин запорізької школи № 75, що у Заводському районі, у Запоріжжі 38 шкіл і 48 дитсадків перетнули межу у 80%.

- Ми активно працюємо в цьому напрямку, усвідомлюючи соціальну відповідальність нашої професії. Вакцинація продовжується. Ми не вдаємося до примусу, але педагоги відповідальні не лише за своє здоров’я, враховуючи ту кількість людей, з якими вони спілкуються щодня. Це вимога часу - аби дитячі садки, школи працювали в режимі офлайн, тобто очно, необхідно, щоб 80% працівників були вакциновані, - наголосив Станіслав Романчук.

Загалом у Запоріжжі працюють 270 навчальних закладів, з них 118 шкіл, 144 дитсадки і 8 позашкільних. Вакцинація освітян від коронавірусу є добровільною і безоплатною.

У загальноосвітній школі № 75, що у Заводському районі, всього 76 працівників, з них 50 – педагогічний персонал, 26 – технічний. На сьогодні провакциновані 63, що складає 82,9%.

- Вчителі нашої школи одностайні в тому, що під час очного навчання діти отримують якісніші знання. До того ж, ми усвідомлюємо нашу соціальну відповідальність в умовах поширення коронавірусу. Працівники школи виважено підійшли до процесу вакцинації. Хто бажав – отримали щеплення, коли до нас приїхала виїзна бригада лікарів. Хто вважав за потрібне – консультувався з сімейним лікарем, отримав щеплення у медичному закладі. Люди самі обирали вакцину, вивчивши всі обставини. І зараз всі в строю, почуваються добре, - розповіла директорка загальноосвітньої школи № 75 Юлія Мацкуляк.