У Запоріжжі триває заміна трубопроводу холодного водопостачання

22.09.2021 16:10

В Олександрівському районі по вулиці Шкільній підрядники прокладають новий водогін методом санації, або як він ще зветься «труба у трубі». Нову поліетиленову трубу діаметром 400 мм пустять всередині старої сталевої. Загалом мають замінити 240 пог. м мережі.

Цей водогін забезпечує питною водою 69 тис. абонентів – мешканців Олександрівського району. Він перебуває в експлуатації понад 50 років, а отже вичерпав свій ресурс. Внаслідок фізичного зношування траплялися часті пориви й відповідно втрати води на ділянці від будинку №3 по вул. Шкільній і до її перетину з вулицею Українською.

КП «Водоканал» із залученням підрядної організації виконує заміну аварійної ділянки трубопроводу методом санації, що дозволяє виконувати мінімальну кількість розриттів ґрунту.

- Процес перепідключення трубопроводу сьогодні ми поєднали з заміною запірної арматури у основних камерах, тобто зараз ми виконали тимчасове відключення споживачів для можливості їх перепідключення до тимчасового трубопроводу і заміни основної запірної арматури, - розповів начальник управління з капітального будівництва та ремонтів КП «Водоканал» Ростислав Лапицький.

Роботи на цій ділянці планується завершити до кінця жовтня. Крім того, з початку року за рахунок коштів КП «Водоканал» та коштів бюджету міста замінено 28,5 км водопровідних та каналізаційних мереж. Також обов’язково після проведення ремонтних робіт, в процесі виконання яких було пошкоджено асфальтобетонне покриття, КП «Водоканал» виконує його відновлення.