У Запоріжжі продовжують збирати власні трамваї

23.09.2021 10:05

У Запоріжжі продовжується реалізація програми «Запорізький трамвай». Зокрема сьогодні до міста надійшов другий трамвайний кузов, триває збирання першого цього року трамвая власного виробництва. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Вже кілька років у Запоріжжі реалізується програма міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Вона передбачає збирання трамваїв власного виробництва на базі КП «Запоріжелектротранс», придбання європейських трамвайних вагонів, капітальний ремонт існуючого рухомого складу.

Мета програми – повне оновлення міського трамвайного парку. Наразі вона практично виконана. Зібрано 14 власних трамвайних вагонів, придбано 25 європейських. Цього року планується виготовити ще три запорізьких трамваї. Сьогодні до Запоріжжя надійшов другий трамвайний кузов з трьох придбаних цього року. Триває збирання першого цьогорічного трамвая. Про це написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Нагадаємо, цього року планується завершити оновлення трамваїв, які щоденно виходять на лінію. У подальших планах збільшення кількості трамвайного парку за рахунок збирання додаткових запорізьких та придбання європейських трамваїв.