Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» ремонтує пошкоджені контейнери

23.09.2021 12:40

Вже не перший рік ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» несе великі збитки через дії вандалів. Невідомі підпалюють контейнери для побутових відходів, псують їх, перевантажуючи будівельним сміттям. Деякі контейнери й зовсім безслідно зникають з майданчиків. З початку року в Запоріжжі згоріло 43 контейнери, три були вкрадені. Разом з тим відремонтовано і відновлено більше 300 баків для сміття.

Головна причина, чому контейнери виходять з ладу та стають непридатними для подальшої експлуатації - це перевантаження. І в пластикові, і в оцинковані баки не можна викидати будівельне сміття. Від подібних дій пошкоджуються насамперед колеса контейнера. Ремонт коліс на одному контейнері коштує близько 1500 грн. А якщо врахувати, що кожен день підприємство замінює колеса на 20-25 баках, сума виходить чимала, через що «Вельтум-Запоріжжя» зазнає значних збитків.

- У нас організована бригада, яка працює на виїзді щодня. Вона виконує дрібний ремонт, наприклад, заміну коліс, на місці. Заявки надходять регулярно. Ми намагаємося їх оперативно виконувати, щоб не ускладнювати вивезення сміття в місті. Баки з більш серйозними ушкодженнями - великими тріщинами, надривами, корозійними дірками - відвозяться на ремонтні бази, - розповіла начальниця господарського відділу підприємства «Вельтум-Запоріжжя» Ірина Лаврентьєва.

Ремонт на контейнерному майданчику провели сьогодні у дворі будинку № 48 по вулиці Шкільній в Олександрівському районі. Робітники замінили колеса на двох оцинкованих баках - там з коліс висипалися підшипники. А сталося це через перевантаження контейнерів будівельним сміттям.

Керівництво ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» закликає жителів міста дбайливо ставитися до контейнерів для збору твердих побутових відходів. У разі, якщо хтось став свідком дій вандалів або помітив, що контейнер вийшов з ладу, прохання звертатися в диспетчерську службу за телефоном 228-55-25.