Запорізькі депутати спрямували додаткові кошти на розвиток галузі культури

29.09.2021 16:55

У ході чергової сесії Запорізької міськради народні обранці схвалили пропозицію збільшити фінансування за програмою «Культура Запоріжжя на 2019-2021 роки».

Зокрема видатки за цим напрямком збільшили на 5 млн 738 тис. грн – у зв’язку зі зміною концепції розвитку закладів культури.

Зокрема буде продовжена реформа бібліотечної системи, яка з успіхом реалізується у Запоріжжі з 2019 року. Нагадаємо, міські читальні змінились до невпізнаваності. Після реконструкції свої двері для відвідувачів відкрили оновлені заклади цієї мережі у Вознесенівському, Олександрівському, Комунарському, Заводському районах міста.

Кошти будуть спрямовані для виготовлення проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту приміщень міських бібліотек за адресами: вул. Василя Сергієнка, 11, вул. Тараса Бульби, 14 та вул. Істоміна, 14а, на капітальні ремонти приміщень читалень за адресами вул. Запорізького козацтва, 17а та вул. Ладозька, 26.

Будуть виділені кошти на коригування та розробку проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту приміщень філії Запорізької дитячої художньої школи (вул. Ладозька, 26), дитячих музичних шкіл №1 (вул. Гоголя, 47) та №2 (вул. Сталеварів, 17).