У Запоріжжі відзначили кращих працівників освіти

29.09.2021 15:20

Сьогодні в Запоріжжі пройшов урочистий захід, присвячений Дню працівників освіти, який відзначають першої неділі жовтня.

Традиційно напередодні свята в Запоріжжі привітали працівників освіти. Як зазначив директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук, у сфері освіти міста наразі працює більше 10 тисяч людей. Це працівники загальноосвітніх та дошкільних закладів, а також закладів позашкільної освіти.

Урочистий захід, присвячений Дню працівників освіти, відбувся в концертному залі ім. Глінки. Там зібралися найкращі представники педагогічної громади не тільки міста, а й всієї області.

З нагоди професійного свята кращих запорізьких освітян відзначили премія та грамотами. За визначні досягнення в навчанні та вихованні підростаючого покоління педагоги отримали премії міського голови. Їх призначають працівникам закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Запоріжжя за високу результативність праці, підготовку переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Окремо відзначили педагогів, які здобули перемогу у І-ІІІ турах всеукраїнського конкурсу «Учитель року», працівників закладів позашкільної освіти, які підготували переможців творчих конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівнів, а також працівників закладів дошкільної освіти, які досягли успіхів у розробці та впровадженні інноваційних технологій, створенні авторських програм і навчальних посібників, мають власний узагальнений педагогічний досвід чи успішно впроваджують перспективний педагогічний досвід.

Грамоти отримали також вчителі, класні керівники, практичні психологи, педагоги-організатори, вчителі початкової ланки, вчителі музики, образотворчого мистецтва, керівники гуртків за перемогу їх вихованців у інтелектуальних і творчих конкурсах.

Нагороди працівникам освіти вручив заступник міського голови Анатолій Васюк.

- Дякуємо вам, що свої знання, свій досвід ви передаєте молодому поколінню. Саме ви є фундаментом для формування наших учнів. Ви - гордість Запоріжжя та Запорізького краю, - сказав Анатолій Васюк.

У святковому концерті взяли участь вихованці закладів позашкільної освіти Запоріжжя та області.