КП «Водоканал» відновлює асфальтове покриття після ремонтів мереж

30.09.2021 12:05

У Запоріжжі продовжується планова заміна мереж водопостачання. Після завершення ремонту або реконструкції комунальники відновлюють асфальтобетонне покриття на місцях проведення цих робіт.

Так, сьогодні роботи виконуюють на площі Профспілок, 2 у Вознесенівському районі. Тут відновлюють дорожнє покриття загальною площею 50 кв. м.

Як розповів начальник управління з капітального будівництва та ремонтів КП «Водоканал» Ростислав Лапицький, за цією адресою було виконано заміну дефектної ділянки магістрального трубопроводу водопостачання діаметром 500 мм.

- Наразі підрядна організація, з якою було укладено договір, виконує роботи з відновлення асфальтового покриття. Подібні роботи виконуються в кожному районі міста. Всього з початку року КП «Водоканал» виконало заміну 28,5 кілометрів мереж водопостачання та водовідведення, також після ремонтних робіт відновлено близько 7 тисяч кв. м асфальтобетонного покриття, - зазначив Ростислав Лапицький.

Дорожнє покриття відновлюють у повній відповідності до технології – під асфальтобетоном укладена основа з щебеню різних фракцій. Гарячий асфальт укладають шаром на 2 см вище - після проходження котком він досягне необхідної товщини. Роботи в даному напрямку триватимуть і надалі.