У Запоріжжі відзначили переможців конкурсу «Кращий опікун року»

01.10.2021 16:22

Святковий гала-концерт та церемонія нагородження пройшли сьогодні, 1 жовтня, у Палаці культури «Орбіта». Захід, який став заключним етапом цьогорічного конкурсу «Кращий опікун року», приурочили до Дня усиновлення.

Переможців журі визначило таким чином: 3 місце посіла родина Дмитра Яблокова, 2 місце – Дар’ї Попової, 1 місце – дитячий будинок сімейного типу Ксенії та Сергія Мелащенків.

Переможці цьогорічного конкурсу – подружжя Мелащенків разом виховують шістьох дітей віком від 5 до 15 років. Розповідають, що найбільше полюбляють проводити родинне дозвілля з користю.

- Нашим дітям і нам також дуже подобається працювати над чимось разом – змагатися у спортивних естафетах, або ж готуватися до творчих виступів. Діти обмірковують, якими ж будуть костюми, девізи, всі разом фантазуємо. Це нас об’єднує, - додала мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Ксенія Мелащенко.

Усі переможці, призери та лауреати конкурсу отримали в нагороду відзнаки виконавчого комітету міськради – грамоти і подяки, а також цінні подарунки – побутову техніку. Цього року організатори підготували окремі призи й для дітей – смартфон, фітнес-трекери, навушники та портативні колонки.

- Дуже важко було обрати кращих. Ми запровадили новинку, цього разу всі етапи проходили однаково – не вмієш співати – танцюй, не вмієш танцювати – розповідай вірші. Створили умови, аби всім було зручно. Я зрозуміла, що самим учасникам це також сподобалося. В них була імпровізація і можливість показати себе. Головна умова – аби опікуни й діти виступали разом, - зазначила начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міськради Наталя Сиворакша.

Головна інтрига – Гран-прі. З 15 по 22 вересня тривало голосування за відеоролики, підготовлені учасниками, на сторінці служби у справах дітей у Фейсбуці. Приз дістався родині Олексія Горковенкова – назбирали 200 вподобайок.

Цьогоріч Запоріжжя вперше приєдналося до участі у національному проекті «Родинна слава України». Надія та Олександр Дмитрієви, які огорнули батьківською турботою 21 дитину й представили наше місто, отримали диплом. Надія Дмитрієва також була відзначена грамотою й орденом «Гордість нації», а історія, успіхи й досягнення всієї родини включені до книги пошани з однойменною назвою.

Нагадаємо, конкурс «Кращий опікун року» цьогоріч у місті проходить вже вшосте. Минулоріч до участі долучилася 41 родина, цього разу кількість зросла до 45. Конкурс проходив у три етапи: перегляд відеовізитівок, участь у спортивній естафеті всією родиною та демонстрація творчих умінь.