Запоріжці оформлюють субсидії - кому виплати не призначають

05.10.2021 16:07

У Запоріжжі житлову субсидію отримують близько 28 тисяч родин. 15 тисяч на неопалювальний сезон мають так звану «нульову субсидію». В майбутньому опалювальному сезоні вони отримуватимуть компенсацію автоматично. Субсидію виплачують готівкою через банки чи «Укрпошту».

Перед стартом опалювального сезону запоріжці почали активніше звертатися за субсидіями. Наприклад, у Дніпровському районі нараховується понад 8,5 тисяч отримувачів субсидії. Щодня до управління соціального захисту населення Дніпровського району за субсидіями звертається від 50 до 100 людей.

- Подати документи на субсидію має право кожен. Призначається вона одному з зареєстрованих членів домогосподарства. Субсидія не надаватиметься, якщо в родині є два житлові приміщення, два транспортні засоби, з дати випуску яких не минуло ще 15-ти років, машина до 5 років. Субсидія не призначається, якщо є заборгованість за оплату житлово-комунальних послуг або аліментів понад три місяці та загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн). Не мають права на субсидію також родини, в складі яких є особи, що не працюють, не отримують допомогу по безробіттю, або не сплачують єдині соціальні внески, - розповіла заступниця начальника управління соціального захисту населення по Дніпровському району Олена Баштова.

Субсидіантам, в родині яких не відбулося ніяких змін, зокрема складу сім'ї, документів, переліку житлово-комунальних послуг, не було здійснено покупок на суму більше 50 тисяч гривень, не з'явилися депозитні рахунки, до кінця жовтня субсидія буде розрахована в автоматичному режимі.

Заяву та декларацію для оформлення субсидії можна подати як особисто в управлінні соцзахисту, так і дистанційно в електронному вигляді через офіційний вебсайт міністерства соціальної політики з накладенням кваліфікованого електронного підпису. Заяву та декларацію можна також заповнити вдома та надіслати поштою або подати через скриньку для документів, які є в усіх управліннях. Бланки заяв та декларацій, зразки їх заповнення розміщені на вебсайтах управлінь соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах.