В Запоріжжі вп’яте відкрилась Школа молодого підприємця «Бізнес-онлайн 2021»

05.10.2021 17:50

Сьогодні, 5 жовтня, стартував міський проєкт «Школа молодого підприємця «Бізнес-онлайн 2021». Він спрямований на вирішення проблеми безробіття, допомогу малому та середньому бізнесу, збільшення кількості молодих підприємців, підвищення ефективності їх роботи. Сьогодні ж і відбулася перша лекція для слухачів школи.

Організатор події - управління по роботі з молоддю та сім’єю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради.

Завданням проекту є збільшення кількості суб'єктів малого та середнього підприємництва, підвищення рівня інформованості молоді з питань започаткування власної справи та ефективного ведення бізнесу, покращення ситуації на ринку праці шляхом зменшення кількості безробітної молоді за рахунок організації підприємницької діяльності.

Метою проекту є підтримка молодіжного підприємництва, обмін досвідом між молодими підприємцями, сприяння молоді щодо започаткування та ведення власної справи, консультаційний супровід потенційних та діючих підприємців у сфері відкриття та ведення власної справи, допомога у вирішенні питань виділення землі, оренди приміщень, пошуку персоналу, інвестицій, оподаткування та інше. Проект орієнтується як на місцевих молодих людей, так і на молодь серед тимчасово переміщених осіб.

Проєкт реалізується п’ятий рік поспіль. За словами організаторів, за цей час багато випускників пройшли шлях від бізнес-ідеї до прибуткового підприємництва. Хтось знайшов себе у діяльності в Запорізькій молодіжній раді.

Цього разу лекції школи будуть присвячені організації та веденню онлайн-бізнесу. Тренери проєкту пройшли міжнародну сертифікацію, тому їх програма відповідає всім сучасним європейським нормам.

- Час диктує нам свої умови. Багато представників бізнесу перейшли у роботу онлайн. Тому ми розуміємо, що є необхідність у навчанні молоді саме з урахуванням цих тенденцій. Слухачів наших лекцій цьогоріч очікує понад 30 навчальних годин. Вони будуть займатись тричі на тиждень, мінімум по три години. Як результат – наші студенти здобудуть навички онлайн-маркетингу, налаштування таргетингу в соціальних мережах, навчаться створювати бізнес-плани та будувати стратегії. Тобто всі найнеобхідніші знання для бізнесу онлайн вони матимуть, - розповіла координаторка проєкту «Школа молодого підприємця «Бізнес-онлайн 2021» Олена Горбенко.