У запорізьких будинках проводять планові ремонти

07.10.2021 13:45

У Запоріжжі триває ремонт житлового фонду. Так, комунальне підприємство «Запоріжремсервіс» виконує ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які перебувають на його балансі. Сьогодні робітники підприємства проводять планову заміну мереж гарячого водопостачання в будинку по вулиці Павлокічкаській, 15.

За словами комунальників, технічний стан мереж в цьому будинку - вкрай незадовільний. На трубопроводах холодного і гарячого водопостачання є сліди корозії, відбуваються постійні пориви, і як наслідок - протікання пошкоджує стіни та стелі квартир.

У такому ж стані були і каналізаційні труби. Мешканка квартири №81 Тетяна згадує, що вони постійно протікали, завдаючи комунальних проблем та незручностей. Після обстеження обслуговуюча компанія «Запоріжремсервіс» наприкінці минулого року взялася за масштабну заміну каналізаційних мереж по всьому стояку.

- Ми повністю замінили каналізаційний стояк - починаючи з технічного поверху і закінчуючи останнім 14-м. Складнощі цього будинку в тому, що комунікації тут спарені, тобто ділянки закріплені відразу за кількома квартирами, часто в різних під'їздах. Щоб замінити кожну з них, потрібно було отримати доступ до кожної з цих квартир. А складність в тому, що люди на роботі - у них такий же робочий графік, як і в нас. Але, незважаючи на всі складнощі, ми з цим завданням впоралися. Тепер працюємо над частковою заміною мереж гарячого водопостачання, - розповіла менеджер-управитель КП «Запоріжремсервіс» Наталія Рябко.

Заміною труб гарячого водопостачання займається бригада працівників підприємства. Перш за все беруться за найпроблемніші ділянки, одна з яких - в стіні квартири №81. Тут планують замінити близько 5 метрів труби. Ці роботи обіцяють завершити вже сьогодні.

Також на підприємство надійшла заявка про аварію на ділянці мереж холодного водопостачання. Після обстеження працівники виявили витік води в районі квартири №85. Тому в найближчих планах КП «Запоріжремсервіс» - заміна близько 6 метрів труби холодного водопостачання.