У Запоріжжі відновив роботу нічний притулок для безхатченків

07.10.2021 15:55

Відсьогодні відділення нічного перебування центру реінтеграції бездомних осіб відновлює свою роботу. Наразі там готові прийняти до 34 безхатченків. При посиленні карантинних обмежень у відділені зможуть перебувати до 25 осіб. Сьогодні представники міської влади перевірили готовність відділення до роботи.

З 1 лютого 2021 року в Запоріжжі почало працювати відділення нічного перебування центру реінтеграції бездомних осіб. Воно розташоване у Заводському районі за адресою: вулиця Радіаторна, 40. Це міський проєкт з підтримки безхатченків.

У цьому відділенні бездомним надається ліжко-місце з комплектом постільної білизни та харчі. Вони також можуть користуватися кухонним обладнанням, душем, випрати й випрасувати одяг та інше.

Людина може залишитися там як на одну ніч, так і на більш тривалий період часу (згідно з договором, укладеним за результатом визначення індивідуальних потреб). Безхатченки можуть перебувати у відділенні тільки вночі, згідно з розпорядком дня, який залежить від пори року і затверджується територіальним центром. Наразі бездомних приймають з 18.00 до 20.00, а перебувати у відділенні вони можуть до 8.00.

Влітку відділення не працювало, там проводили підготовчі роботи. В приміщеннях перевірили електричні мережі, освітлення, комунікації, встановили стаціонарні ліжка, поповнили кількість м'якого інвентаря, підготували дезінфікуючі засоби та витратні матеріали.

- Міська влада і надалі опікується соціальними питаннями. При запорізькому центрі соціальних послуг у нас працює два центри, які допомагають бездомним особам. Один центр веде облік, допомагає з оформленням або відновленням документів, реєстрацією місця проживання. Сьогодні ми відкриваємо нічне відділення центру реінтеграції бездомних осіб, де вони зможуть переночувати та вирішити свої побутові питання, - зазначив заступник міського голови Анатолій Васюк.

Один раз на тиждень в усіх районах Запоріжжя соціальні працівники проводять патрулювання з метою виявлення бездомних осіб та місць їх перебування. Вони також проводять роз’яснювальну роботу з безхатченками, інформуючи тих про структурні підрозділи міського територіального центру, які обслуговують бездомних осіб, розповсюджують листівки з інформацією про місцезнаходження відділення нічного перебування та послуги, які можна отримати в територіальному центрі.

За перші місяці 2021 року у відділенні нічного перебування центру реінтеграції бездомних осіб послугой скористалися 58 безхатченків.