У Запоріжжі дорослі пройшли навчання у «Школі підтримки прийомних батьків»

08.10.2021 12:15

Захід такого формату в обласному центрі проходить вже не вперше. Цьогоріч до участі долучилися 20 батьків. Це гарна можливість для слухачів зібратися з думками й відновити сили - кажуть організатори.

Минулоріч одноденна «Школа підтримки прийомних батьків» охопила 70 учасників - 25 дорослих і 45 дітей. Загалом навчались 12 прийомних родин і 5 дитячих будинків сімейного типу.

Цього разу організатори вирішили дотримуватись того ж формату, але для більш інтенсивної співпраці запросили прийомних батьків та батьків-вихователів без дітей. Разом працювали над підвищенням їх виховного потенціалу, забезпеченням належного функціонування прийомних сімей та дитбудинків сімейного типу. Зокрема говорили про особливості емоційного стану в родинах, проблеми, що виникають між дорослими й дітьми, а також шляхи їх вирішення.

Окрему увагу приділили статевому вихованню підлітків й актуальним змінам в законодавстві. До проведення соціальної роботи з учасниками «Школи» залучили запрошених з благодійних фондів психологів.

- Сьогодні захід проходить в оновленому форматі - лекції та співбесіди. Діти в цей час навчаються у школі, тому ми запросили батьків з наших прийомних родин, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу. Дуже багато питань накопичилося, бо є багато змін у законодавстві. Зокрема запросили сьогодні колег з управління соціального захисту населення, які розкажуть про зміни в отриманні субсидії, а також щодо виплат та грошових винагород, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міськради Наталія Сиворакша.

Цьогоріч захід вирішили поділити на 3 етапи – семінари такого роду також будуть проведені у листопаді й грудні.  Зазначимо, нині у Запоріжжі функціонують 9 дитячих будинків сімейного типу і 13 прийомних родин.