В Олександрівському районі вшанували пам'ять героїв-визволителів Запоріжжя

11.10.2021 13:11

Сьогодні в Запоріжжі біля пам'ятника танковому екіпажу Миколи Яценка відбувся урочистий захід, присвячений Дню визволення Запоріжжя від нацистських загарбників.

В Олександрівському районі вшанували пам'ять захисників України, які віддали життя за її свободу. Участь у заході взяли ветерани Другої світової війни, військовослужбовці, представники влади, громадських організацій, студентська та учнівська молодь.

Голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий привітав зі святами, які наближаються, а також нагадав про подвиг Миколи Яценка та його танкового екіпажу.

- Ми повинні пам'ятати тих, хто віддав свої життя за те, щоб ми з вами сьогодні були тут. Таких молодих хлопців як Микола Лаврентійович Яценко. Екіпаж його танка одним із перших увірвався в Запоріжжя та почав бій. Він сам власноруч розмінував міст через Мокру Московку, де отримав перше поранення. Останніми його словами були: «Ми горимо, але ще маємо снаряди, і доки ми живі, будемо громити ворога». Давайте пам’ятати, давайте вшановувати всіх, хто віддав своє життя за нашу вітчизну! - сказав Валерій Мостовий.

Під час мітингу пам'ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. Завершився захід покладанням квітів до меморіалу.