Запорізькі архівісти долучилися до толоки

11.10.2021 17:00

У Запоріжжі продовжується марафон прибирання «Толока до Покрови», який стартував 8 жовтня. Акція проводиться напередодні Дня міста, Дня визволення Запоріжжя від нацистських загарбників, Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, які відзначатимуться 14 жовтня.

До марафону прибирання вже приєдналися мешканці різних районів Запоріжжя, представники міської влади та чиновники. Вони прибирають територію рідного міста, висаджують квіти та зелені насадження, фарбують малі архітектурні форми та інше.

Підтримали толоку і співробітники архівного управління Запорізької міської ради. Посадовці прибрали в пішохідному тунелі на розі вулиць Незалежної України, Рекордної й Алюмінієвої.

- Не сидиться вдома й у вихідні, коли на порозі такі свята. І українські захисники, і рідне місто, і козацтво варті того, щоб заради цього дня зробити навколишній світ кращим! Однією чистою локацією в місті стало більше. Результат потішив і душу, і розум, і очі. Звертаємося до поціновувачів графіті: можливо графіті й буде визнано окремим мистецтвом, але сміття від його авторів не буде мистецтвом ніколи, - зазначила начальниця архівного управління міської ради Людмила Щербаха.

Запоріжців закликають приєднатися до марафону прибирання «Толока до Покрови». Нагадаємо, серед учасників буде проведено конкурс. Переможці отримають призи.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, необхідно прибрати локацію та виставити на своїй сторінці у соціальній мережі фотографію до прибирання та після нього. До посту необхідно додати відповідний хештег #толокадопокрови та хештег свого району. З умовами участі у конкурсі можна ознайомитись за посиланням.