Запоріжці вшанували визволителів міста біля пам'ятника воїнам-авіаторам

12.10.2021 15:45

12 жовтня у Вознесенівському районі на бульварі Шевченка відбувся мітинг біля пам'ятника воїнам-авіаторам, які воювали в небі Запоріжжя під час Другої світової війни. У заході взяли участь представники міської та районної влади, воїни-захисники різних поколінь, громадськість і жителі міста.

Перший заступник Запорізького міського голови Олександр Власюк привітав присутніх з прийдешніми жовтневими святами.

- У День визволення Запоріжжя ми відзначаємо і День міста. Це символічно, тому що завдяки воїнам-визволителям ми зараз живемо в мирному місті, і святкуємо, і любимо. Запорожці пам'ятають тих, хто відстояв місто 78 років тому, і так само вдячні тим, хто захищає кордони України зараз. Величезна подяка захисникам різних поколінь. Всім запоріжцям - щастя і Божого благословення під Покровою Пресвятої Богородиці, - сказав Олександр Васюк.

Від імені найстарішого покоління захисників батьківщини на мітингу вступив учасник бойових дій і партизанського руху під час Другої світової війни, полковник у відставці Віктор Павлович Варвашеня.

- Перемога дісталася нам дуже високою ціною. Дякую, що ви приходите вшанувати пам'ять наших побратимів щороку, ця данина поваги дуже важлива і дорога для нас, - зазначив Віктор Варвашеня.

Керівник Центру допомоги учасникам АТО при Запорізькій облдержадміністрації Андрій Несмачний розповів, що в дитинстві, на подібних заходах, події 40-х років йому здавалися такими далекими.

- Тільки на Донбасі я зрозумів, що таке війна. В окопах з побратимами ми часто говорили про те, які труднощі довелося пережити нашим дідам і прадідам. І тим більше ми пишаємося їхньою мужністю і вдячні їм за мир, - сказав Андрій Несмачний.

Голова Вознесенівський райадміністрації Віталій Лисенко привітав усіх з низкою свят і зазначив, що, незважаючи на карантинні обмеження, всі пам'ятні місця району були оновлені та прикрашені до свят.

За традицією учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятника воїнам-авіаторам.