На «Переправі» вшанували пам'ять визволителів Запоріжжя

13.10.2021 13:55

З нагоди 78-ї річниці визволення Запоріжжя від нацистських загарбників у Комунарському районі поклали квіти до архітектурно-меморіального комплексу «Переправа».

Традиційно напередодні свят тут проводять заходи, аби вшанувати пам’ять загиблих солдатів часів Другої світової війни. Архітектурно-меморіальний комплекс «Переправа» розташований на місці, де в листопаді 1943 року почалася переправа радянських військ на правий берег Дніпра, що стало одним з головних етапів на шляху до звільнення Запоріжжя від окупантів.

Віддати данину поваги визволителям, вшанувати їх подвиг прийшли представники Комунарської районної адміністрації, керівники міської та районної ради ветеранів.

Заступник голови районної адміністрації Олександр Поздняков відзначив, що всі 78 років, які віддаляють сьогодення від дня визволення Запоріжжя від нацистських загарбників, запоріжці зберігають пам'ять про подвиг воїнів-визволителів.

- Вклоняємося пам'яті тих, хто визволяв наше місто і висловлюємо подяку ветеранам, учасникам тих подій, - зазначив Олександр Поздняков.

Пам'ять полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

Захід проведено з дотриманням карантинних обмежень.