Запоріжжя відзначає 78-у річницю визволення від нацистських загарбників

14.10.2021 10:48

Представники міської влади взяли участь в урочистому покладанні квітів на Алеї Бойової Слави. Захід відбувся у рамках відзначення 78-ї річниці визволення нашого міста від нацистських загарбників з обмеженою кількістю учасників та з дотриманням карантинних вимог.

14 жовтня Запоріжжя відзначає річницю визволення міста від нацистських загарбників. Традиційно в цей день запоріжці вшановують пам’ять тих, чиї життя забрала війна, дякують і низько вклоняються визволителям. Символічно, що саме 14 жовтня в Україні відзначають й День захисників та захисниць України.

Сьогодні на Алеї Бойової Слави квіти до монументу поклали секретар міськради Анатолій Куртєв, заступники міського голови, голови районних адміністрацій, представники обласної влади, ветеранських організацій, військовослужбовці, правоохоронці та містяни.

- Майже в кожній запорізькій родині є людина, яка відвойовувала наше місто. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих і висловлюємо подяку всім, хто захищав і зараз захищає Україну, - зазначив Анатолій Куртєв.