У Запоріжжі мобільні групи перевіряють дотримання умов «червоної» зони

19.10.2021 09:40

З понеділка, 18-го, жовтня у Запоріжжі встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки. У зв'язку з цим почала діяти низка обмежень. Вони стосуються зокрема роботи кафе та ресторанів, спортзалів, торговельно-розважальних центрів. У маршрутках та автобусах їздити можна лише в масках і за кількістю сидячих місць. Виконання протиепідемічних вимог перевіряють мобільні групи.

За правилами «червоної» зони забороняється проведення усіх масових заходів, робота театрів, непродовольчих ринків та фітнес-центрів. Також під забороною діяльність кафе та ресторанів, окрім їжі навинос. Як зазначають у МОЗ, нові обмеження не поширюються на ті заклади, де 100% працівників та відвідувачів щеплені від коронавірусу. Дотримання протиепідемічних вимог підприємцями контролюють мобільні групи.

- Продавці перевіряють у відвідувачів наявність сертифікатів у застосунку «ДІЯ», або в папеперовому вигляді довідок про вакцинацію, тестів. Всі умови дотримані на теперішній час, - зазначив начальник відділу ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олег Колеров.

Мобільна група зокрема провела рейд перевірки у Вознесенівському районі. Там підприємцям теж нагадали про карантинні обмеження та вимоги для безпечної роботи.

- Мобільні групи будуть перевіряти всі суб'єкти господарювання на дотримання карантинних заходів. Мінімальний штраф - 185 грн - за неносіння маски. Штрафи, які накладаються на об'єкти господарювання за порушення карантинних вимог - тобто це або не вакциновані люди в приміщенні, або працівники не вакциновані, або обслуговують людей, які не вакциновані і порушують тим самим норми законодавчі - від 17 тис. до 34 тис. грн, - розповів голова Вознесенівської райадміністрації Віталій Лисенко.

Так, протягом чотирьох святкових вихідних інспектори перевірили у місті 756 об’єктів. Виявили 370 порушень. Мобільні групи контролюватимуть дотримання карантинних правил і в транспорті.