Запорізьких підприємців знову перевіряють на дотримання карантинних обмежень

19.10.2021 13:10

У Запоріжжі відновили рейди мобільних груп щодо дотримання норм карантину. Для щоденних перевірок в кожному з районів міста залучають представників місцевих районних адміністрацій, Держпродспоживслужби і правоохоронних органів.

Черговий рейд відбувся сьогодні, 19 жовтня, в Заводському районі міста. Мобільна група перевіряла всі працюючі заклади - це продовольчі і непродовольчі магазини, аптеки тощо.

За спостереженнями членів мобільної групи, останнім часом порушень з боку підприємців стало набагато менше. На їхню думку, свої результати принесла регулярна профілактична робота.

- Намагаємося в роботі робити більше упор на профілактику - роз'яснюємо підприємцям правила, консультуємо. Таким чином, якщо перший раз виявляємо порушення - робимо попередження. Якщо ж порушення повторюється - оформляємо протоколи за адміністративне порушення. Згодом виписується штраф згідно зі статтею порушення, - розповів заступник голови Заводської райадміністрації Юрій Кулак.

Відзначимо, подібні рейди проводяться щодня в кожному з районів міста.

Під час перевірок особливу увагу звертають на дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, проведення дезінфекції та утилізації використаних масок, наявність окремих сміттєвих урн для них, ведення журналів температурного скринінгу і прибирань.