У Дніпровському районі Запоріжжя мобільна група провела рейд магазинами

19.10.2021 14:40

У Запоріжжі спеціальні мобільні групи перевіряють дотримання карантинних вимог суб'єктами господарювання. Вони проводять роз'яснювальну роботу щодо дотримання протиепідемічних вимог. У разі виявлення порушень виносять постанови та складають протоколи.

З 18 жовтня Запоріжжя перебуває в «червоній» епідемічній зоні. У місті посилили карантинні обмеження. У всіх районах активно почали працювати мобільні групи, які перевіряють дотримання карантинних вимог у громадському транспорті та на зупинках, у місцях масового скупчення людей, у магазинах, торговельних центрах, на ринках та інших місцях.

До складу мобільних груп входять правоохоронці, представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби та "Укртрансбезпеки".

Сьогодні в Дніпровському районі мобільна група з питань запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції провела рейд магазинами та супермаркетами.

- Ми, як представники райадміністрації, проводимо інформаційну та роз'яснювальну роботу з суб'єктами господарювання. Доводимо до них інформацію протоколів комісії ТЕБ та НС, а також норми постанов Кабміну. Також нагадуємо про необхідність носіння масок персоналом та відвідувачами, проведення температурного скринінгу та ведення відповідного журналу, наявності розмітки для забезпечення соціальної дистанції тощо - зазначив заступник голови Дніпровської районної адміністрації Геннадій Твердохлібов.

У разі виявлення порушення карантинних норм представники поліції чи Держпродспоживслужби можуть винести постанову та скласти протокол. Штрафи за відсутність маски чи неправильне її носіння становлять від 170 грн. За порушення карантинних правил суб'єктом господарювання його можуть оштрафувати на суму від 17 тисяч грн.

Під час перевірки в Дніпровському районі порушень виявлено не було. Представники мобільної групи лише надали рекомендації підприємцям щодо необхідності дотримання карантинних вимог.