У Запоріжжі водії громадського транспорту проходять ранкову перевірку

20.10.2021 11:55

Медичний огляд, технічна перевірка та дезінфекція. Саме так починається ранок у водіїв громадського транспорту. У «червоній» зоні за дотриманням усіх вимог наглядають мобільні групи.

Робочий день кермувальників обов’язково розпочинається з медичного огляду на підприємстві. Після медогляду водіїв допускають до виходу на лінію. Обов’язкову перевірку проходить і транспортний засіб. Усі маршрутки оглядають на відповідність технічного стану та обробляють дезінфікуючими засобами.

- Зазвичай обробка транспортного засобу проходить увечері після закінчення зміни. Водії миють автобуси, роблять вологе прибирання. І потім вже зранку додатково механіки обробляють салони. Крім того, на всіх водіїв у салоні автобуса є в наявності спеціальна рідина. Вони проводять між рейсами вологе прибирання салону, - зазначив заступник директора ТОВ «Запорізькі автомобільні лінії» Володимир Пушкашов.

За підготовкою транспорту до виходу на маршрут наглядає мобільна група у складі працівників «Укртрансбезпеки» та патрульної поліції. При виїзді з підприємства правоохоронці перевіряють документи та технічний стан автобуса.

- Провели перевірку транспортних засобів, які виходять на обслуговування маршрутів міста та області. Перевірили відповідну документацію, згідно з якою здійснюються перевезення пасажирів, та провели візуальний огляд технічного стану транспортного засобу, - розповів старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху УПП в Запорізькій області Антон Журавський.

Вже на маршрутах мобільні групи перевіряють дотримання карантинних вимог. Поліцейські наголошують, за неносіння маски у громадському транспорті несе відповідальність і водій, і сам пасажир. Тож закликають піклуватися про власне здоров’я та дотримуватись протиепідемічних норм.