У Запоріжжі триває реконструкція доріг

20.10.2021 12:35

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Константинов перевірив хід реконструкції доріг у Шевченківському та Комунарському районах міста. До робочої зустрічі з підрядниками долучилися керівники КП «ЕЛУАШ», управління капітального будівництва міськради та районних адміністрацій.

Проєктом реконструкції дороги по вул. Шевченка передбачене відновлення асфальтового покриття автошляху, реконструкція трамвайної колії, облаштування зупинкових майданчиків, будівництво тротуарів, системи зливової каналізації. Між трамвайними коліями зараз робітники вкладають бетонну плитку, таким же способом будуть облаштовані тротуари, а також замінені опори електропостачання вздовж дороги. Для запуску трамвая по вул. Шевченка реконструкція проводиться по вул. Солідарності.

До кінця року будуть встановлені бетонні бордюри між тротуаром та дорогою, нове LED-освітлення, замінені бетонні шпали під майбутню трамвайну колію. Спеціальні колодязі для системи водовідведення встановлюють зараз, щоб наступного року виконати монтаж системи водовідведення.

– Дав доручення відповідним службам зосередити на цій ділянці максимум зусиль, щоб до кінця року завершити всі заплановані проєктом черги. Роботи триватимуть і наступного року, але саме зараз дуже відповідальний етап. Тож нині готуються всі комунікації, закладаються мережі під водовідведення, ущільнюються бетонні конструкції для досить інтенсивного руху транспорту по вулицях Шевченка та Солідарності. Нагадаю, що тут буде і трамвайна розв’язка, і автодорожні смуги, і пішохідні зони з благоустроєм тротуарів, – зауважив Олександр Константинов.

Дороги у приватному секторі міста десятки років не ремонтувались належним чином. Зараз ситуація поступово налагоджується. Стан дороги по вулиці Руській донедавна можна було назвати критичним: суцільна смуга каміння, бруду і залишків асфальту. Під час опадів дорога перетворювалася на стрімкий потік багнюки. Дорога на цій вулиці зараз капітально ремонтується. Підрядники демонтували залишки старого покриття, засипали дорогу шаром гранітного відсіву, який згодом заасфальтують. По обидва боки дороги встановлюють бордюри, вже розмітили і частково ущільнили відсівом тротуарні доріжки. З кожним власником приватних обійсть узгоджено виконання робіт на тих ділянках, які межують зі вхідною зоною до подвір’я або гаражів.