В Запоріжжі продовжуються антиковідні рейди

20.10.2021 15:40

Сьогодні, 20 жовтня, черговий рейд пройшов у Хортицькому районі. Працює мобільна група, яка здійснює контроль за дотриманням карантинного режиму. До її складу входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби, поліції та управління з попередження надзвичайних ситуацій міської ради. Фахівці відвідали магазини та супермаркети району.

Представники мобільної групи не лише перевіряють, але й приділяють велику увагу роз’яснювальній роботі щодо необхідності дотримання карантинних вимог для недопущення поширення COVID-19. Нагадаємо, основними вимогами до продавців магазинів та супермаркетів є: обов'язковий температурний скринінг, масковий режим, соціальна дистанція. Під час проведення рейду було перевірено 23 об’єкта, складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 44/3  та 3 постанови за частиною 2  статті 44/3 КУпАП і 6 довідок про здійснення моніторингу на підприємствах сфери торгівлі.

Поліцейські нагадують, штрафи за відсутність маски чи неправильне її носіння становлять від 170 до 340 гривень, а за порушення карантинних правил суб'єктом господарювання - від  17 до 34 тисяч гривень.

Всіх суб'єктів господарської діяльності та мешканців району закликають бути свідомими та дотримуватися норм карантину.