У Запоріжжі триває перевірка громадського транспорту на предмет дотримання карантинних вимог

21.10.2021 11:52

Із переходом Запоріжжя до «червоної» зони в місті тривають перевірки щодо дотримання карантинних вимог. Значну увагу спеціальні мобільні групи приділяють саме громадському транспорту. Сьогодні зранку представники управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міськради, поліції та «Укртрансбезпеки» перевірили їх санітарний та технічний стан.

Представники поліції та «Укртрансбезпеки» проводять огляд санітарного та технічного стану транспорту. Першочергово перевіряють документи, наявність вогнегасників, стан гуми та лобового скла.

- Недоліків виявлено не було. Весь рухомий склад знаходиться в дуже хорошому стані. Зранку проводиться перевірка документів – тих, з якими водії виходять на лінію. Це посвідчення водія, протоколи ОТК, страховка та загальний технічний та санітарний стан складу, - розповів головний спеціаліст департаменту держконтролю на транспорті Придніпровського управління «Укртрансбезпеки» Олег Мустафаєв.

Загалом на міські маршрути з парку виїхав 51 автобус. Попередньо весь транспорт пройшов технічну перевірку та дезінфекцію, а водії - медичний огляд.

- Всі автобуси у вечірній час проходять мийку та дезінфекцію. Штат водіїв пройшов передрейсовий медичний огляд та виїхав на лінію в повному складі. Автобуси технічно справні, всі вони перевіряються механіком після заїзду в вечірній час в парк, - зазначив начальник автоколони №2 Максим Закальський.

Нагадаємо, нині допуск пасажирів до транспорту здійснюється винятково в захисних масках та за кількістю місць для сидіння. На порушників, які цими правилами нехтують, накладають штрафи.