У Запоріжжі працюють мобільні групи контролю за дотриманням карантинних вимог

21.10.2021 16:20

У кожному з районів міста мобільні групи продовжують здійснювати моніторингові обстеження об’єктів щодо дотримання протиепідемічних заходів. Так, одна з таких у складі представників районної адміністрації, управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, Держпродспоживслужби та Нацполіції працює у Комунарському районі.

Так, мобільною групою за період 19-20 жовтня перевірено 71 об’єкт. В ході перевірок торговельних центрів, магазинів, закладів громадського харчування, аптек проводиться роз’яснювальна робота та надаються рекомендації щодо сумлінного виконання протиепідемічних вимог.

За результатами встановлених порушень карантинних обмежень п’ятьох суб’єктів підприємницької діяльності попереджено, представниками нацполіції складено 28 протоколів за ст.44/3 «Порушення правил щодо карантину людей», представниками Держпродспоживслужби складено 14 довідок про дотримання санітарних норм.

Зафіксовано такі порушення: відсутні інформація про масковий режим, журнал дезобробки, ємність для збору використаних засобів індивідуального захисту, журнал температурного скринінгу ведеться з порушенням, не проводиться дезінфекція кошиків для покупок.

Суб’єкти підприємницької діяльності проінформовані про встановлення на території області та міста з 18 жовтня «червоного» рівня епідемічної небезпеки. На електронні адреси керівників підприємств торгівлі, закладів громадського харчування та ринків направлені факсограми щодо дотримання ними обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.