У міськвиконкомі обговорили важливі питання життя Запоріжжя в умовах «червоної» зони

22.10.2021 13:30

Робота мобільних груп, які перевіряють дотримання карантинних вимог. Робота громадського транспорту в умовах «червоної» зони. Продовження масової вакцинації населення. Ці та інші питання обговорили сьогодні на нараді, яку провів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Запоріжжя продовжує знаходитись у «червоній» зоні. Кількість хворих і надалі зростає. У цій ситуації особливо важливо для кожного дотримуватись карантинних обмежень. Також велике значення має продовження масової вакцинації серед населення.

Сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв провів нараду. Серед запрошених представники Національної поліції, Патрульної поліції, Держпродспоживслужби, керівники профільних міських служб.

- Розглянемо ситуацію, яка на сьогодні склалась у місті в умовах «червоної» зони. Рівень захворюваності, завантаженість лікарень, темпи вакцинації. Також важливо чітко зрозуміти, наскільки ефективно працюють мобільні групи, чи дотримуються карантинних вимог у громадському транспорті, - сказав Анатолій Куртєв.

На нараді зазначили, що у порівнянні з вереснем у жовтні захворюваність у Запоріжжі зросла. Лікарні заповнені майже повністю. Серед хворих багато важких. У результаті всі реанімаційні ліжка зайняті. Планується розгорнути додаткові ліжка для лікування коронавірусних хворих. Зокрема 50 ліжок у міській лікарні №9. Разом з тим активізувалася вакцинація.

- Запоріжці почали активніше робити щеплення. Це ще раз підтверджує, що відкриваючи нові Центри масової вакцинації ми працюємо в правильному напрямку. Ще раз закликаю запоріжців вакцинуватися. Міська влада продовжуватиме створювати для цього всі можливості, - заявив Анатолій Куртєв.

На нараді також розглянули роботу мобільних груп, які перевіряють дотримання карантинних вимог у закладах торгівлі, побутового обслуговування і так далі. До роботи у цих групах залучені представники Національної поліції, Держпродспоживслужби, районних адміністрацій, управління праці міської ради.

Також учасники наради обговорили перевірки дотримання карантинних правил у громадському транспорті. Тут спільно працюють співробітники Патрульної поліції, «Укртрансбезпеки», управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради. Було також наголошено, що перевізникам поставлене завдання виводити на лінію максимальну кількість транспорту.

- Хочу наголосити. Перевірки мають тривати щоденно, без вихідних. Це стосується як мобільних груп, так і громадського транспорту. Запоріжці мають розуміти, що такі перевірки проводяться, а порушники карантинних вимог притягуються до відповідальності, - наголосив Анатолій Куртєв.