У Запоріжжі планують активізувати вакцинацію працівників великих підприємств та водіїв громадського транспорту

25.10.2021 13:50

Життя Запоріжжя в умовах «червоної» зони. Ситуація у медичних закладах. Робота мобільних груп, які перевіряють дотримання карантинних вимог. Робота міського громадського транспорту та виконання там карантинних обмежень. Вже традиційно ці питання стали темою обговорення під час оперативної наради у міськвиконкомі, яка сьогодні пройшла під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

У нараді взяли участь заступники міського голови, голови районних адміністрацій, керівники профільних міських управлінь, департаментів, представники Патрульної поліції, Національної поліції, Держпродспоживслужби, «Укртрансбезпеки».

- За останній час у Запоріжжі було відкрито додаткові Центри масової вакцинації. Однак зараз є загроза, що кількість тих, хто щоденно робить щеплення, може зменшитися, хоча для цього створені всі можливості. Запоріжці повинні зрозуміти, що вакцинація - це єдиний спосіб зупинити поширення інфекції, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради зазначив, що цього тижня збирається зустрітися з керівниками великих підприємств. Планується обговорити роботу в умовах «червоної» зони, активізацію вакцинації працівників підприємств.

Ще одним важливим питанням стала вакцинація водіїв громадського транспорту. Це стосується як «Запоріжелектротрансу», так і приватних перевізників.

- Департаменту охорони здоров’я міської ради, управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради опрацювати питання вакцинації водіїв громадського транспорту. Як з залученням мобільних бригад, так і з використанням Центрів масової вакцинації, - наголосив Анатолій Куртєв.

Учасники наради наголошували, що у громадському транспорту на даний момент не введено проїзд за сертифікатами вакцинації або довідками. Однак у разі погіршення епідемічної ситуації все може змінитися. Для того, щоб не допустити цього, запоріжці мають відповідально поставитися до свого здоров’я, продовжувати вакцинуватися та дотримуватись карантинних вимог.