У Запоріжжі працюють мобільні групи контролю за дотриманням карантинних вимог

25.10.2021 15:55

У кожному з районів міста мобільні групи продовжують здійснювати моніторингові обстеження об'єктів щодо дотримання протиепідемічних заходів. Так, одна з таких у складі представників районної адміністрації, управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, Держпродспоживслужби і Нацполіціі працює в Олександрівському районі.

Сьогодні підприємницьку перевірку почали з одного з найбільших торгових центрів району, який розташовується на Набережній магістралі. Члени робочої групи перевіряли керівництво і працівників ТЦ на наявність зеленого сертифіката вакцинації і дотримання карантинних норм. У результаті перевірки порушень тут не виявили.

- Найчастіше у нас в поліції фіксують такі порушення: відсутня інформація про масковий режим, журнал дезобробки, ємність для збору використаних засобів індивідуального захисту, журнал температурного скринінгу ведеться з порушенням, не проводиться дезінфекція кошиків для покупок, - розповів дільничний офіцер поліції відділу поліції №2 в Запорізькій області Ілля Федін.

Всього мобільною групою за період з 21 по 24 жовтня перевірено понад 300 суб'єктів підприємницької діяльності. В ході перевірок торгових центрів, магазинів, підприємств громадського харчування, аптек проводиться роз'яснювальна робота і даються рекомендації сумлінного виконання протиепідемічних вимог.

За результатами перевірок виявлено 23 порушення, представниками нацполіціі складено 10 протоколів та 20 довідок.

Робота мобільних груп триває щодня у всіх районах міста.