У Запоріжжі облаштовують газони методом гідросівби

26.10.2021 16:25

В обласному центрі цим методом створення трав’яного покриття комунальники користуються вже кілька років. До того ж він є ефективним у боротьбі з карантинними рослинами, зокрема амброзією, і називається фітоценотичним. Так, тільки в Олександрівському районі за останні чотири роки методом гідросівби вдалося облаштувати 4 000 кв. м площі.

Цього разу метод гідросівби задіяли на проспекті Соборному поблизу Свято-Покровського собору. На проведення робіт виділили кошти з міського бюджету. Загальна площа ділянки, обробленої працівниками КРБП «Зеленбуд», становить близько 100 кв м. Попередньо зняли верхній шар ґрунту та підготували землю до гідросівби, а потім залили сумішшю з добрив, насіння та води. Згодом тут з’явиться газон, що пригнічуватиме ріст бур’яну.

- Гідросівба - це один зі способів боротьби з карантинними рослинами. Ці травосуміші витісняють амброзію, інші карантинні рослини. Сподіваємся, що на цьому відрізку проспекту згодом з’явиться гарний, рівномірний, зелений газон, - зазначив голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.